فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:19 Issue: 5, 2014

Internal Medicine Today
Volume:19 Issue: 5, 2014

  • ویژه نامه
  • تاریخ انتشار: 1392/12/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسین مختاریان دلوئی*، محمد قهرمانی، محمدحسن مینوئیان حقیقی، نرگس سرشار، نبی شریعتی فر صفحات 249-255
    اهداف

    عفونت دستگاه ادراری یکی از عفونت های باکتریایی شایع بوده و استافیلوکوک های کوآگولاز منفی در برخی از گزارش ها به عنوان یکی از علل عمده آن شناخته شده اند. به دلیل افزایش مقاومت ناشی از مصرف آنتی بیوتیک ها، مطالعه حاضر به منظور تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی استافیلوکوک های کواگولاز منفی در شهرستان گناباد انجام گردید.

    روش ها

    این مطالعه مقطعی-کاربردی روی 264 نمونه استافیلوکوک کوآگولاز منفی جدا شده از بیماران مشکوک به عفونت های ادراری ارجاعی به آزمایشگاه جهاد دانشگاهی شهرستان گناباد انجام گردید. شناسایی باکتری ها با استفاده از روش های استاندارد صورت پذیرفت و تست حساسیت آنتی بیوتیکی روی محیط مولر هینتون آگار با استفاده از روش انتشار در دیسک (کربی- بایر) انجام گرفت.

    یافته ها

    از مجموع 264 نمونه استافیلوکوک کوآگولاز منفی، 227 مورد استافیلوکوکوس اپیدرمیس (%84) و 37 مورد استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس (%14) جدا گردید. براساس نتایج تست آنتی بیوگرام، بیشترین مقاومت به ترتیب نسبت به پنی سیلین (43/%56)، اریترومایسین (21/%46) و نیتروفورانتویین (42/%42) و بیشترین حساسیت نسبت به سیپروفلوکساسین (57/%82)، وانکومایسین (03/%78) و آمیکاسین (24/%74) مشاهده گردید.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که سیپروفلوکساسین و وانکومایسین اولین انتخاب جهت درمان تجربی عفونت های ادراری ناشی از استافیلوکوک های کوآگولاز منفی در این منطقه می باشد.

    کلیدواژگان: عفونت دستگاه ادراری، استافیلوکوکوس، گناباد
  • مرتضی محمدزاده مقدم*، امیرحسین الهامی راد، نبی شریعتی فر، محمدرضا سعیدی اصل، محمد آرمین صفحات 257-264
    اهداف

    گیاه بلغست گیاهی چند ساله از تیره شب بو است. عصاره بلغست و تنتور آن در طب سنتی جهت درمان بیماریهای مختلف به کار می رفته است. اثر آنتی اکسیدانی بلغست مشخص شده است، ولی اثر ضد باکتریایی آن بررسی نشده است. این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی اسانس این گیاه بر برخی باکتری های بیماریزای منتقله از غذا در محیط آزمایشگاهی انجام شده است.

    روش ها

    در یک مطالعه تجربی، برگ گیاه در فصل بهار جمع آوری و اسانس آن استخراج شده غلظت های مختلف آن به صورت سریالی (40و20و10و5و5/2و25/1 میلی گرم بر میلی لیتر) تهیه و به روش میکرودایلوشن براث روی محیط BHI و کشت روی محیط مولر هینتون آگار حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) آن به دو روش چشمی و کدورت سنجی (OD) برای باکتری های اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی موریوم، استافیلوکوکوس اوریوس، لیستریا مونوسایتوژنز و باسیلوس سریوس با استفاده از الایزاریدر تعیین شد. نتایج با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون پشتیبانی دانکن ارزیابی شدند

    یافته ها

    نتایج به دست آمده نشان داد که اسانس گیاه بلغست دارای حداقل غلظت بازدارندگی 5/2 میلی گرم بر میلی لیتر برای باکتری استافیلوکوکوس اوریوس بود و حداقل غلظت کشندگی برای این باکتری 40 میلی گرم بر میلی لیتر از اسانس بود. همچنین در غلظت های تهیه شده از اسانس این گیاه، هیچگونه اثر بازدارندگی و کشندگی برروی باکتری های اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی موریوم، لیستریا مونوسایتوژنز و باسیلوس سریوس مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده، اسانس بلغست اثر مهار کنندگی ضعیفی بر باکتری های اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی موریوم، استافیلوکوکوس اوریوس، لیستریا مونوسایتوژنز و باسیلوس سریوس داشت. توصیه می شود با استخراج مواد موثر این گیاه، تحقیقات بیشتری روی انواع عصاره آن صورت گیرد.

    کلیدواژگان: اثر ضد باکتری، بلغست، اسانس
  • علی دلشاد نوقابی، زری صنعتی، مریم حاتمی کیا، شبنم محمدی* صفحات 265-270
    اهداف

    خود بیمار انگاری نوعی اختلال روانی است که به شخصی اطلاق می شود که با وجود برخورداری از سلامت بدنی خود را بیمار می داند و همواره از درد شکایت می کند. با توجه به اینکه تحقیقات اندکی در مورد این بیماری در ایران وجود دارد، مطالعه ی حاضر به تعیین میزان خود بیمار انگاری و عوامل موثر بر آن در جمعیت 50-20 ساله ی شهر گناباد پرداخته است.

    روش ها

    مطالعه ی حاضر بر روی 400 نفر از جمعیت 50-20 ساله ی شهر گناباد که به صورت سهمیه ای و با روش نمونه برداری تصادفی ساده از هر طبقه انتخاب شدند که بیماری شناخته شده ی روانی، مشکلات پزشکی و یا معلولیت نداشتند انجام شد. افراد علاوه بر سیوالات دموگرافیک به پرسش نامه ی خودبیمارانگاری 36 سیوالی ایوانز پاسخ دادند. سپس داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی، تی مستقل و آنالیز واریانس تحلیل گردیدند.

    یافته ها

    در این مطالعه شیوع علایم خود بیمارانگاری در شهر گناباد 8/28 درصد بود که در 2/39 درصد شدت علایم در حد مرزی ، در 8/20 در صد اختلال با شدت کم و در 8 در صد شدت خود بیمار انگاری متوسط بود. اختلال به صورت معنی داری در گروه سنی زیر 30 سال شایع تر بود (01/0=P). در افراد مجرد، خود بیمار انگاری به طور معنی داری افزایش داشت (05/0=P) ولی بین خود بیمار انگاری و جنس (77/0=P)، تحصیلات (11/0=P) و شغل (08/0=P) رابطه معنی داری مشاهده نشد. میانگین نمره خود بیمار انگاری در افراد با مشکل طلاق نسبت به سایر مشکلات بیشتر بود (05/0=P).

    نتیجه گیری

    شیوع بالای خود بیمار انگاری در جمعیت مورد مطالعه نسبت به آمار مطالعات جهانی مشاهده شد. البته باید توجه داشت که در این مطالعه از ابزار پرسشنامه استفاده شده است . لذا توصیه می شود در پژوهشهای آتی شیوع از طریق مطابقت تشخیصی با معاینه روانی صورت گیرد.

    کلیدواژگان: خود بیمار انگاری، شیوع، سلامت روان
  • شهلا خسروان، نادیا کلبادی نژاد*، علی عالمی، شیرین ترابی صفحات 271-280
    اهداف

    بی اختیاری ادراری یک مشکل شایع بهداشتی زنان و شایعترین نوع آن بی اختیاری استرسی ادرار است. این بیماری تاثیر شگرفی بر جنبه های مختلف زندگی گذاشته و منجر به کاهش کیفیت زندگی زنان شده است. یکی از راه های ارتقای سطح سلامتی، توجه به سطح کیفیت زندگی افراد است، لذا در این مطالعه تاثیر مداخله مبتنی بر هدف الگوی توانمندسازی خانواده محور بر کیفیت زندگی زنان مبتلا به بی اختیاری استرسی ادرار مورد بررسی قرار می گیرد.

    روش ها

    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است. پس از نمونه گیری به روش در دسترس، 64 آزمودنی به صورت تصادفی بلوکه به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. برای گروه آزمون، مداخلات مبتنی بر الگوی توانمندسازی خانواده محور براساس مراحل چهارگانه (تهدید درک شده، ارتقای خودکارآمدی، عزت نفس و ارزشیابی) از طریق بحث گروهی، نمایش و آموزش مشارکتی اجرا شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک و اطلاعات پایه بیماری، ارزیابی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بی اختیاری ادراری (IQOL)، دانش، عزت نفس و رفتار های بهداشتی می باشد. پرسشنامه ها قبل و بعد از مداخله تکمیل و داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی و نرم افزار SPSS20 آنالیز شدند.

    یافته ها

    آزمون های آماری نشان داد که دو گروه آزمون و شاهد از نظر اطلاعات دموگرافیک و شدت بی اختیاری همسان بودند. همچنین بر اساس آزمون تی مستقل بین میانگین نمره کیفیت زندگی، دانش، عزت نفس و رفتارهای بهداشتی دو گروه آزمون و شاهد قبل از مداخله تفاوت معنی داری وجود نداشت (05/ 0≥P)، در حالی که این آزمون اختلاف معنادار بین دو گروه را در ارتباط با این متغیرها پس از مداخله نشان داد (p<0/001). آزمون کای دو نیز تفاوت معناداری را در وقوع بی اختیاری ادرار قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون نشان داد (p<0/001).

    نتیجه گیری

    الگوی بهداشتی توانمندسازی خانواده محور برای ارایه تکنیک های های رفتاری به عنوان اولین سطح مداخله پیش بینی شده در اصلاح بی اختیاری ادراری استرسی توسط پرستاران می تواند کاربرد داشته و سطح کیفیت زندگی زنان مبتلا به بی اختیاری استرسی ادراری غیر بستری و ساکن در جامعه را ارتقا دهد.

    کلیدواژگان: بی اختیاری استرسی ادرار، کیفیت زندگی، زنان، الگوی توانمندسازی خانواده محور
  • افروز افشاری، حمید افشار، کتایون شفیعی، ندا ادیبی* صفحات 281-287
    اهداف

    الکسی تایمیا صفت شخصیتی است که بیانگر ناتوانی در ابراز هیجانات است. این صفت که زمینه در مشکلات تنظیم هیجانی فرد دارد، به عنوان یک صفت شخصیتی موثر در سبب شناسی بیماری های روان تنی مطرح شده است. از طرفی بیماران مبتلا به اختلالات روان تنی هم به دلیل دشواری های مربوط به تنظیم هیجانات خود و هم به دلیل تجربه ی بیماری جسمی، علایم روانشناختی مانند اضطراب و افسردگی را تجربه می کنند که در یک چرخه ی معیوب (هم بیماری پوستی و هم اضطراب و افسردگی)، یکدیگر را تشدید می نمایند. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ی بین الکسی تایمیا با اضطراب و افسردگی در بیماران مبتلا به اختلالات روان تنی پوست بود.

    روش ها

    در پژوهش حاضر که از نوع همبستگی و مقطعی پس رویدادی است، به کلیه ی 215 بیمار مبتلا به اختلالات روان تنی پوست که در فاصله ی مهر 1389 تا آبان 1391 به درمانگاه اختلالات روان تنی پوست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مراجعه نمودند، پرسشنامه ی 20 ماده ای الکسی تایمیای تورنتو (TAS-20) و مقیاس بیمارستانی سنجش اضطراب و افسردگی (HADS) داده شد. حجم نمونه ی نهایی شامل 140 بیمار بود که داده های آنها با استفاده از نرم افزار
    SPSS18 مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان داد که شیوع الکسی تایمیا با شدت بالا، اضطراب و افسردگی در میان بیماران روان تنی پوستی به ترتیب 8/41%، 2/51% و 40% می باشد. بررسی ضرایب همبستگی پیرسون بین الکسی تایمیا با اضطراب و افسردگی در بیماران روان تنی پوست بیانگر رابطه ی معنی دار بین این متغیرها بود (001/0>p). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که از میان خرده مقیاس های الکسی تایمیا، دشواری در شناسایی و توصیف احساسات پیش بینی کننده های افسردگی در بیماران و خرده مقیاس دشواری در شناسایی احساسات پیش بینی کننده ی اضطراب در بیماران روان تنی پوست بود.

    نتیجه گیری

    الکسی تایمیا یکی از عوامل پیش بینی کننده ی اضطراب و افسردگی در بیماران مبتلا به اختلالات روان تنی پوست است که می بایست در درمان همه جانبه ی این بیماران مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: الکسی تایمیا، اضطراب، افسردگی، اختلالات روان تنی پوست
  • طاهره بلوچی بیدختی، علی محمدپور*، صادق شباب، حمید نخعی صفحات 289-295
    اهداف

    خطاهای دارویی به عنوان یک مشکل جهانی می تواند منجر به صدمات جدی و حتی مرگ بیماران شود. این خطاها بر بیماران، پرسنل درمانی و سازمانها تاثیر منفی داشته و منجر به کاهش کیفیت مراقبت می شود. هدف از مطالعه حاضر، تعیین عوامل مرتبط با بروزخطای دارویی و موانع گزارش دهی آن می باشد.

    روش ها

    این پژوهش توصیفی-تحلیلی روی 150 نفر از پرسنل درمانی شاغل در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سال 1389، با حداقل سابقه کار 6 ماه به روش سرشماری انجام گردید. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه پژوهشگر ساخته شامل اطلاعات دموگرافیک، علل مرتبط با بروز خطا و موانع موجود جهت گزارش دهی خطای ایجاد شده، بود که روایی آن با روایی محتوا و پایایی آن با استفاده از تعیین ضریب آلفای کرونباخ (=0/81) مورد تایید قرارگرفت. سپس اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS16 و روش های آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    میانگین سنی واحدهای پژوهش و سابقه کار آنان به ترتیب 63/30 و 5/6 سال بود. اکثر واحدهای پژوهش زن (70%)، متاهل (82%) و کارشناس پرستاری (78%) با میانگین گزارش خطا 14/1 مورد بودند. بیشتر عوامل مرتبط با بروز خطا، دستورات مخدوش پزشک، بار کاری زیاد و کمبود نیروی انسانی گزارش شدند و عدم وجود دستورالعمل مشخص جهت گزارش خطا، موانع مربوط به کارکنان و موانع مدیریتی را از عوامل مرتبط با عدم گزارش دهی خطاهای دارویی می دانستند.

    نتیجه گیری

    با توجه به اهمیت ایمنی بیماران، توصیه می گردد تا مدیران اجرایی تدابیری برای کاهش بروز خطا در پرسنل درمانی اندیشیده و در صورت بروز آن تمهیداتی را برای گزارش دادن آن بر اساس یک سیستم ثبت و گزارش خطا بدون ترس از عواقب آن فراهم نمایند.

    کلیدواژگان: گزارش دهی خطا، خطای دارویی، کادر درمانی
  • علی دلشاد نوقابی، فاطمه دارابی*، طاهره بلوچی بیدختی، حبیب شارعی نیا، رضا رادمنش صفحات 297-304
    اهداف

    بروز بیماری های متعدد در سالمندان و مصرف تعداد اقلام دارویی بیشتر و تغییرات فیزیولوژیک مربوط به سالمندی باعث افزایش عوارض دارویی و مشکلات مربوط به دارو درمانی و خود درمانی در سالمندان می شود. هدف این پژوهش بررسی الگوی مصرف دارو و عوامل تاثیر گذار بر آن در سالمندان شهرستان گناباد می باشد.

    روش ها

    این مطالعه مقطعی در سال 1390 بر روی 323 نفر از سالمندان شهرستان گناباد که به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند، انجام گرفت. داده ها به وسیله پرسشنامه که مشتمل بر سه بخش ویژگی های دموگرافیک، الگوی مصرف دارو و عوامل موثر بر الگوی مصرف دارو بود به روش مصاحبه با مراجعه به خانوارهای دارای سالمند جمع آوری شد. برای آنالیز داده ها از آمار توصیفی و آزمون های تحلیلی کای اسکویر و آنالیز واریانس استفاده شد.

    یافته ها

    از بین نمونه ها، 1/72 درصد سالمندان در سه ماه قبل از بررسی، دارو مصرف می کردند. میانگین مصرف دارو 30/0±06/4 قلم در روز بود. مصرف همزمان بیش از چهار دارو در 6/56 درصد نمونه ها مشاهده گردید. 3/53 درصد از سالمندان مصرف خود سرانه دارو داشتند. بیشترین گروه دارویی مصرفی در بین واحدهای پژوهش (8/67 درصد)، داروهای قلبی عروقی بوده است. آسپیرین، آتنولول و رانیتیدین پرمصرف ترین داروها توسط سالمندان بود. بین مصرف خودسرانه دارو با سن ارتباط معنی داری وجود داشت (020/0>p).

    نتیجه گیری

    با توجه به ابتلای سالمندان به چند بیماری به طور همزمان غالبا دارو درمانی و الگوی مصرف دارو یکی از مهمترین مسایل در این دوره است که مستلزم توجه جدی می باشد.

    کلیدواژگان: دارو درمانی، مصرف خودسرانه، سالمندان
  • جهانشیر توکلی زاده*، علیرضا سلطانی، محمود پناهی صفحات 305-311
    اهداف

    سازگاری زناشویی نشانگر استحکام نظام خانواده بوده و نقش مهمی در سلامت خانواده به عهده دارد. هدف از این پژوهش تعیین نقش پیش بین هوش معنوی و راهبردهای مقابله ای در سازگاری زناشویی فرهنگیان شهر گناباد در سال تحصیلی 91-90 بود.

    روش ها

    در این تحقیق همبستگی، 330 نفر (160زن و 170مرد) از فرهنگیان شهر گناباد با جدول مورگان و به روش نمونه گیری خوشه ای مرحله ای انتخاب شده و با پرسشنامه های هوش معنوی، راهبردهای مقابله ای و سازگاری زناشویی انریچ بررسی شدند. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-11.5 و آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند گانه تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    همبستگی معنی داری بین هوش معنوی و سازگاری زناشویی وجود داشت (001/0 p= با 656/0=r) ولی رابطه معناداری بین راهبردهای مقابله ای وسازگاری زناشویی (058/0=p) و راهبردهای مقابله ای و هوش معنوی (074/0=p) موجود نبود. اگرچه از میان سه سبک مقابله ای تنها سبک مقابله ای هیجان مدار و هوش معنوی همبستگی منفی (39/0-=r) معنی داری داشت (01/0>p). طبق نتایج رگرسیون، تنها هوش معنوی سازگاری زناشویی را پیش بینی می کند.

    نتیجه گیری

    با توجه به این یافته ها، راهکارهای افزایش هوش معنوی از جمله آموزش هوش معنوی برای افراد از سنین پایین تر توسط کادر مجرب توصیه می شود.

    کلیدواژگان: هوش معنوی، راهبرد های مقابله ای، سازگاری زناشویی
  • یحیی عقیقی، سید رضا رئیس کرمی، عبدالرضا ملک*، مهرنوش حساس یگانه صفحات 313-318

    لوپوس اریتماتوی سیستمیک یک بیماری روماتیسمی است که می تواند ارگانهای حیاتی بیمار مانند سیستم عصبی محیطی و مرکزی را درگیر کند و ایجاد تظاهرات خطیرعصبی روانی نماید. بیمار دختر 10 ساله ای بود که مدت بیش از یکسال دچار حملات تشنجی و اختلالات خلقی شده بود. به علت عدم پاسخ درمانی کافی به داروهای ضد تشنج و ایجاد تظاهرات خونی به سرویس روماتولوژی کودکان منتقل و بستری گردید. با توجه به اینکه معیارهای تشخیصی بالینی و آزمایشگاهی بیماری لوپوس برای وی مسجل گردید، درمان دارویی شروع شد و پاسخ مناسب دریافت گردید. در دختران نوجوان باید همیشه درمواردی که علت مشخصی برای تظاهرات عصبی روانی مثل سردرد، تشنج و افسردگی در آنها پیدا نمی شود، به فکر بیماری لوپوس اریتماتوی سیستمیک باشیم.

    کلیدواژگان: لوپوس اریتماتوی سیستمیک، تظاهرات عصبی روانی، تشنج، افسردگی
  • محمدحسین جبارپور بنیادی* صفحات 319-321

    متداولترین و موثرترین تکنیک جراحی آب مروارید فیکوامولسیفیکاسیون میباشد. از مکانیسمهای پیشنهاد شده فیکوامولسیفیکاسیون اثر مکانیکی مستقیم (تیوری jackhammer) است. تماس مستقیم بین تیپ فیکو و هسته کاتاراکت از فاکتورهای مهم تعیین کننده میزان اثر فیکو است. چرخاندن ساعتگرد پیچ در داخل تیپ 1 میلی متر خلف به نوک تیپ باعث ایجاد شیارهای ساعتگرد داخلی میشود. در سطح بیرونی نیز یک ردیف شیار عکس ساعتگرد به طول 1 میلی متر ایجاد شد. تیپ طراحی شده به صورت in vitro در محلول سالین برای بررسی میزان تاثیر آن بر روی هسته بادام و کاتاراکت نوکلیار رسیده آزمایش شد. زمان موثر فیکو (EPT) در تیپ با شیار دوگانه در مقایسه با تیپ با شیار داخلی کمتر بود.ساختار شیارهای ایجاد شده می تواند منجر به چسبندگی بیشتر مواد به تیپ گردد. نکته مهم در مورد این تیپ احتمال آسیب بافتی بیشتر است. تیپ طراحی شده در مورد هسته های نوکلیار سخت موثر خواهد بود. مطالعات in vivo و بالینی جهت بررسی بیشتر و دقیق تر تیپ طراحی شده ضروری میباشد.

    کلیدواژگان: فیکوامولسیفیکاسیون، تیپ با شیار دوگانه داخلی و خارجی
|
  • Hossein Mokhtarian DALUE*, MOHAMAD GHAHRAMANI, MohamadHasan Minooean, NARGES SARSHAR, Nabi Shariati Far Pages 249-255
    Aims

    Urinary tract infection is one of the most common bacterial infections and coagulase negative staphylococci are a common cause of this disease based on some reports. Due to increasing the resistance resulting from antibiotics consumption, this study was performed to determine the antibiotic resistance pattern of the coagulase negative staphylococci isolated from urinary tract infections in Gonabad, Iran.

    Methods

    This cross-sectional study was performed on 264 coagulase negative staphylococci isolated from patients who were referred to Jahad Daneshgahi Laboratory due to urinary tract infection in Gonabad city. Identification of bacterial strain was performed by classical identification methods and antimicrobial susceptibility testing was carried out on Mueller-Hinton agar (merck-Germany) using disk diffusion (Kirby Bauer›s) technique.

    Results

    Out of 264 isolates, the most frequent species of coagulase negative staphylococci (CNS) isolates were Staphylococci epidermidis (84%) followed by Staphylococcus saprophyticus (14%). Based on antibiotic resistance pattern,››Penicillin›› (56.43%) showed the highest resistance followed by "erythromycin" (46.21%), and "nitrofurantion" (42.42%) in order. However, CNS showed the highest susceptibility to "ciprofloxacin" (82.57%), "vancomycin" (78.03%) and "Amikacin" (74.24%).

    Conclusion

    The findings showed that the use of ciprofloxacin and vancomycin, as the first choice in empirical treatment of Urinary Tract Infection (UTI) in the region, should be reconsidered.

    Keywords: urinary tract infection, staphylococcus, gonabad
  • Morteza Mohammadzade Moghadam*, Amirhossian Elhamirad, Nabi Shariatifar, Mohammadreza Saeedi Asl, Mohammad Armin Pages 257-264
    Aims

    Cardaria draba plant is a perennial plant from Brassicaless ordert. Tincture and essence of Cardaria draba was used in traditional medicine to treat various diseases. While its antioxidant effect of Cardaria draba is indicated, its anti-bacterial effects haven’t been checked. In this study, we investigate the antibacterial effect of Cardaria draba essence against some bacterial food borne pathogens in vitro.

    Methods

    This experimental study Having collected the leaves of this plant in spring, we extracted the essence. Also, there are different concentration rates for the essence (like 40, 20, 10, 5, 2.5, 1.25) which have been produced by microdilution Broth method in BHI medium and culturation in Mueller Hinton Agar medium. The minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) have been determined with two methods of visual monitoring and optical density (OD) for the bacteria Escherichia coli, Salmonella typhymurium, Staphylococcus aureus, Lysteria monocytojenese, and Bacillus cereus with the use of Elisa Reader. The results were statistically analyzed by ANOVA and post hoc Duncan tests.

    Results

    The results showed that the essence of Cardaria draba with minimum inhibitory concentration of 2.5mg/ml was found effective on staphylococcus aureus and the minimum bactericidal concentration of 40 mg/ml was effective on this bacterium. With different essence concentrations of this plant, no effects of inhibitory or bactericidal on Escherichia coli, Salmonella typhymurium, Lysteria monocytojenese, and Bacillus cereus were found.

    Conclusion

    Through the results of the study, we found that the essence of Cardaria draba has relatively weak inhibitory effect on Escherichia coli, Salmonella typhymurium, Staphylococcus aureus, Lysteria monocytojenese, and Bacillus cereus. We suggest that there is more room for investigation on the effective particles of the extracts of this plant.

    Keywords: Antibacterial Effect, Belghest, Essential oils
  • Ali Delshad, Zari Sanati, Maryam Hatamikia, Shabnam Mohammadi* Pages 265-270
    Aims

    Hypochondrias is a kind of psychiatric disorder that refers to a person who despite having physical health, always complaints of pain. The present study was investigated the prevalence of Hypochondrias and effective factors in population of 20-50 years old in Gonabad city.

    Methods

    This study was performed on 400 randomly selected populations of 20-50 years old in Gonabad city. Persons with a known previous psychiatric or medical disorder or defectiveness were excluded. All the samples filled the demographic questions and Evans hypochondrias questionnaires including 36 items. Then, data was analyzed using appropriate statistical descriptive and analytic tests such as independent t and ANOVA.

    Results

    In the present study, the prevalence of hypochondrias among the populations of 20-50 years old was %39.2 at the borderline level and 28.8% at the disorder level. Twenty and eight percent of cases with hypochondriac disorder showed mild while 8% had moderate symptoms. This disorder was significantly more prevalent in age groups under 30 than other group (P=0.01). hypochondriasis was significantly prevalence in singlepeople (P=0.05). There was no sign of association with Sex (P=0.77), education (P=0.11) and Job (P=0.08).

    Conclusion

    The present study demonstrated a higher prevalence of hypochondrias in population of 50-20 years old in Gonabad city compared to those on Global Statistics. This disorder was significantly more prevalent in age group under 30 than other age group. Hence, it seems evaluation related factors in hypochondriasis and interventional treatment for its reduction.

    Keywords: hypochondrias, prevalence, mental health
  • Shahla Khosravan, Nadia Kolbadinejad*, Ali Alami, Shirin Torabi Pages 271-280
    Aims

    Urinary incontinence is a common health problem in women and its most common type is urinary stress incontinence. The disease has a significant impact on various aspects of life and leads to reduced quality of life for women. One way of improving health level is focusing on life quality level in individuals. So, in this study, the impact of family-centered empowerment model on quality of life in women with stress urinary incontinence is discussed.

    Methods

    This study is a clinical trial. After sampling through convenience method, the subjects (N=64) were divided into experimental and control groups, using blocked random method. For the experimental group, the interventions based on family-centered empowerment model which included four stages (perception of threat, efficacy promotion, self-esteem and evaluation) were performed using group discussion, representation, and training participation. Research instruments included questionnaires of demographic and disease basic information, assess quality of life in patients with urinary incontinence (IQOL), knowledge, self-esteem, and health behaviors. The questionnaires were ccompleted before and after the intervention. The data were analyzed with SPSS version 20 using descriptive statistics and analytical tests.

    Results

    The statistical tests showed that the two groups of experimental and control were matched in terms of demographics and severity of incontinence. Moreover, based on independent t-test, there was no significant difference between the mean score of quality of life, knowledge, self-esteem and health behaviors in the two groups before the intervention (P>0.05), while there was a significant difference between the two groups with respect to these variables after the intervention (P<0.001). Also, Chi-square test showed a significant difference in the occurrence of urinary incontinence before and after the intervention in the experimental group (P<0.001).

    Conclusion

    Family-centered empowerment health model can be used by nurses for the management of behavioral techniques, as the first level of provided intervention to improve the stress urinary incontinence. Moreover, it can increase the life quality of women with stress urinary incontinence who are not hospitalized and reside in the community.

    Keywords: stress urinary incontinence, quality of life, women, family- centered empowerment model
  • Afrooz Afshari, Hamid Afshar, Katayoon Shafiee, Neda Adibi* Pages 281-287
    Aims

    Alexithymia is a personality trait that demonstrates inability in emotional expression. This trait emerging from emotion disregulation has an effective role in etiology of psychosomatic illnesses. Psychosomatic patients, due to somatic illness and also difficulty in emotion regulation, experience anxiety and depression symptoms that exacerbate each other in a cycle with dermatologic illnesses.

    Methods

    In this post-hoc, cross-sectional and correlational study, Toronto Alexithymia Scale-20 (TAS-20) and the Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS) were administered to all 215 patients who were referred to psychodermatology clinic of Isfahan University of Medical Sciences from autumn 2010 to autumn 2012. The final sample consisted of 140 patients. To analyze the data, we used SPSS software V.18.

    Results

    The results showed that the frequency of high alexithymia, anxiety and depression in psychodermatologic patients were 41.8%, 51.2% & 40%, respectively. Assessing the relationship between alexithymia and its subscales with anxiety and depression showed that there were significant positive correlations between alexithymia and difficulty in identifying and describing feelings with anxiety and depression (p<0/001). The results of regression analyses of alexithymia on anxiety and depression showed that difficulty in identifying and describing feelings predicts depression and difficulty in identifying feelings predicts anxiety in patients.

    Conculusion

     Alexithymia predicts anxiety and depression of psychodermatology patients and a complete treatment of these patients should be considered.

    Keywords: alexithymia, anxiety, depression, psychodermatology disease
  • Tahere Baloochi Beydokhti, Ali Mohamadpour*, Sadegh Shabab, Hamid Nakhaee Pages 289-295
    Aims

    Medication errors as a global problem can lead to serious injury and even the patients’ death. The errors will have a negative impact on patients, medical personnel and organizations, resulting in decreased quality of care. This study aimed to determine the factors associated with drug error and barriers of their reporting.

    Methods

    In this descriptive and analytic study, 150 medical staff with a minimum experience of 6 months in the hospitals affiliated to Gonabad University of Medical Sciences were selected by census sampling in 2011. The data were collected by a demographic form and medication error questionnaire which included occurrence and report of errors, related factors, and barriers in reporting them. Content validity and Cronbach›s alpha coefficients (α=0.81) were used for validity and reliability, respectively. The data were analyzed by SPSS software V.16 using descriptive and inferential statistical methods.

    Results

    The mean age of participants and their work experience were 30.63 and 6.5 years, respectively. Majority of them were women (70%), married (82%) and nurses (78%) with a mean error reporting 1.15. Most factors associated with the occurrence of errors were the altered doctor›s orders, high workload, and lack of staff. Further, the barriers of reporting of errors included lack of clear guidelines for reporting errors, barriers of staff, and management barriers.

    Conclusion

    According to the importance of patient safety, it is recommended that managers provide interventions to reduce errors in health care workers and if errors occur, they should offer a recording system for reporting them without fearing of the consequences.

    Keywords: Medication Error, Report of Error, Medical Staff
  • A.Delshad Noghabi, F.Darabi, T. Baloochi Beydokhti, H.Shareinia, R. Radmanesh Pages 297-304
    Aims

    Various diseases in the elderly and consumption of items with more drug-related physiological changes of aging increase medical complications and the problems related to drug therapy in the elderly. The purpose of this study is to investigate the pattern of medicine consumption and its effective factors on the elders in Gonabad city.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted on 323 elderly people who were selected by multi stage sampling method in 2011. The data were collected through interview by visiting households with elderly using a questionnaire consisting of three parts: demographic characteristics, patterns of drug use, and factors influencing the pattern of drug use. The obtained data were analyzed employing descriptive statistics and analytical tests of Chi-square and ANOVA.

    Results

    Among the samples, 72.1% was taking medication. The mean of taking drug was 4.06± 0.3 during the day. The simultaneous use of four drugs was observed in the 56.6% of the samples. 53.3% of elderly were the irrational user of medicine. Most medications among the participants included cardiovascular drugs (67.8%). ASA, atenolol, and ranitidine were the drugs used most by the elderly. There was no significant relationship between the use of self-medication and age.

    Conclusion

    Due to the risk of several diseases simultaneously on the part of the elderly, drug therapy and irrational use of medicine are often some of the main issues requiring serious attention in that period.

    Keywords: drug therapy, taking arbitrary, elderly
  • Jahanshir Tavakolizadeh*, Alireza Soltani, Mahmoud Panahi Pages 305-311
    Aims

    Marital adjustment represents the strenght and efficiency of the family system. The family health depends on the existence of healthy and mature communications of couples and if the family foundation is not strong enough, its outcome will be some kind of physical and mental problems. This study objective is to determine the predictive role of spiritual intelligence and coping strategies in marital adjustment of teachers in Gonabad city in 2012-2013.

    Methods

    In this correltional study, 330 teachers (160 males and 170 females) were selected using Morgan table through stratified sampling. They completed the spiritual intelligence, coping strategies, and marital adjustment questionnaires, and the collected data were analyzed through SPSS V.11.5 employing Pearson correlation coefficient and multiple regression.

    Results

    The resluts indicated that there was a significant correlation between spiritual intelligence, and marital adjustment (r=0.656, P=0.001), but there was no significant relationship between coping strategies and marital adjustment (P=0.58) and also between coping strategies and spiritual intelligence (P=0.074). However, there was a negative and significant correlation between spiritual intelligence and emotion oreinted syle (r=0.39, P<0.001) from among 3 coping styles of problem oriented, emotion oriented and avoidant styles. According to the results of regression analysis, only spiritual intelligence predicts marital adjustment.

    Conclusion

    According to the findings, it is recommended that expert staff provide the younger individuals with strategies which increase spiritual intelligence including teaching the spiritual intelligence.

    Keywords: spiritual intelligence, marital adjustment, cooping strategies
  • Yahya Aghighi, Seyed Reza Raeiskarami, Abdolreza Malek*, Mehrnoush Hassas Yeganeh Pages 313-318

    Systemic lupus erythematosus is a rheumatic disease which involves critical organs such as the central and peripheral nervous system and leads to detrimental neuropsychiatric impairments. A 10-year-old girl with seizures and mood disorders lasting more than one year was referred to pediatric rheumatology department and admitted. She was resistant to anticonvulsive drugs and also had some hematologic abnormalities. After clinical and laboratory evaluation, she fulfilled the criteria of systemic lupus erythematosus and the treatment led to good responses. Unexplained neuropsychiatric presentations such as headache, depression or seizures in an adolescent girl should raise the suspicion of systemic lupus erythematosus.

    Keywords: Systemic lupus erthematosus, Neuropsychiatric manifestations, Seizure, Depression
  • MohammadHossein Jabbarpoor Bonyadi* Pages 319-321

    The most common and effective surgical technique for cataract extraction is phacoemulsification. One of proposed mechanisms of phacoemulsification is direct mechanical effect named jackhammer theory. Close mechanical contact between the tip and the nucleus is one of important factors which determine efficacy of jackhammer effect.Clockwise turning of stainless steel screw slightly larger than the inside diameter of a standard phaco tip 1 mm behind the tip boarder made internal clockwise grooves. On the external surface one row of counterclockwise grooves with 1 mm length was made.Designed tip examined in vitro to evaluate efficiency of emulsifying chestnut particles and mature human lens immersed in salin solution. In vitro effective phaco time (EPT) was lesser for double threaded tip compared with internally grooved tip. The anti-directional design of internal and external grooves could improve mechanical adherence. Important consideration with this design is the fact that these grooves create more cavitation .
    This tip seems useful especially for stony hard nuclei. Future in vivo and clinical studies are needed to better discover features of this design.

    Keywords: phacoemulsification, grooved tip (internal, external)